Rommelmarktverkoper Wordt Miljonair, Ontdek Hier Zijn Geheime Strategie

Rommelmarktverkoper Wordt Miljonair, Ontdek Hier Zijn Geheime Strategie

De rommelmarktverkoper in deze video beweert al 20 jaar te kunnen leven enkel en alleen van producten te verkopen op rommelmarkten. Naar eigen zeggen zou hij soms zo’n duizenden dollars binnenhalen per rommelmarkt.

Is dit mogelijk? En zo ja, hoe doet hij dat? Zijn er geheimen om veel geld te verdienen op een rommelmarkt? Wat doet hij dat anderen niet doen?

Dit zijn deze succesvolle rommelmarktverkoper zijn geheimen:

Om te beginnen is zijn kraam totaal anders dan dat van de doorsnee rommelmarktverkoper. Als je zijn kraam passeert is het onmogelijk om niet te kijken naar wat hij verkoopt.

Vanaf dat er enkele mensen langs zijn kraam passeren, begint hij te praten en laat hij een verkoop zo lang mogelijk duren. Op die manier blijft het volk aan zijn tafel veel langer staan, wat op zijn beurt ook meer bezoekers aantrekt.

Ook de inrichting van zijn standplaats en de decoratie van zijn tafel is niet zomaar gekozen. Door middel van enkele lege bakken en een plank maakt hij zijn eigen toog bovenop de tafel. Over de toog en de tafel wordt een doek gelegd van een stof die “luxe” uitstraalt. Het is niet zomaar een willekeurig stoffen tafellaken.

De rest van zijn kraam is versierd met borden, vlagjes en andere dingen die in de wind hangen te flapperen.

Rommelmarktverkoper reclameborden standplaats

(Reclame)borden: de borden aan zijn kraam zijn net zoals de rest helemaal niet willekeurig gekozen. Hij gebruikt hoofdzakelijk de kleuren rood en geel, omdat  McDonalds en Burger King hier gebruik van maken. Volgens deze rommelmarktverkoper zijn dat de geheimen van de grote ketens omdat deze kleuren de klant honger laten krijgen en ervoor zorgen de klant geld gaat uitgeven.

De vlagjes op hun beurt trekken dan ook weer de aandacht van de bezoeker. Test zelf maar eens welke invloed flapperende vlagjes kunnen hebben op een bezoeker die zomaar even voorbij wandelt. Zijn brein zal automatisch het signaal krijgen dat het bij jou te doen is ;-)

Een andere strategie van deze verkoper is om alles te verkopen aan 5 dollar. Dit kan dom lijken in eerste instantie, maar hij verklaart waarom hij het doet.

In de eerste plaats moet je zorgen dat je jouw producten zo goedkoop mogelijk kan aankopen, in zijn geval koopt hij alles via de groothandel. Zelf kan je ook eens rondkijken op tweedehandswebsites, vaak worden daar producten gewoon gratis weggegeven. Deze producten zijn meestal nog in perfecte conditie, alleen wil de eigenaar ze dringend weg wegens verhuis of iets dergelijks. Kijk zekers eens rond op bijvoorbeeld Tweedehands.com.

Door alles aan 5 dollar te verkopen, heb je uiteraard ook een kleinere marge. Maar de focus ligt bij deze verkoper niet op de marge, maar op de hoeveelheid producten die hij verkoopt.

Rommelmarktverkoper tafelAls je alles goedkoop verkoopt is de kans dat iemand naar je kraam komt veel groter en daardoor zal je ook meer verkopen. Als je grotere winstmarges neemt op je producten, dan zal je misschien ooit iets verkopen, maar alleszins veel minder.

Doordat hij door al zijn geheime truukjes zoveel bezoekers naar zijn kraam kan lokken, kan hij ook aan veel bezoekers proberen om meerdere producten te verkopen. Zo werkt hij ook volgens de strategie van 1 voor 5 dollar en 5 voor 20 dollar. Op die manier kunnen een heleboel klanten veel meer opleveren dan enkel en alleen die 5 dollar.

Probeer dus ook in bulk te verkopen, zodat één klant meer geld uitgeeft aan jouw kraam.

Als laatste zegt hij ook nog dat je enkel en alleen succesvol kan worden als rommelmarktverkoper als je werkt met de juiste (reclame)borden, als je de juiste mensen hebt die voor je werken/je helpen, als je de juiste tent en juiste inrichting hebt en als je de juiste mindset kan aannemen.

Besluit:

Als we alles nog eens overlopen kunnen we het volgende besluiten:

  1. Deze succesvolle verkoper trekt de aandacht van zijn voorbijgangers door flapperende vlagjes en reclameborden met de juiste kleuren en opschriften te gebruiken
  2. Als bezoekers dichter komen wekt hij interesse door met hen te praten en door goede/luxeproducten aan te bieden aan slechts 5 dollar
  3. Door bezoekers zo lang mogelijk aan zijn kraam te houden trekt hij nog harder de aandacht van andere voorbijgangers, waardoor er nog meer volk naar zijn kraam komt. Bezoekers zien andere bezoekers kopen en krijgen de indruk dat ze deze kans echt niet mogen laten schieten. Waar anders gaan ze nog zo’n koopjes voor 5 dollar vinden? Dit moet hier en nu gebeuren!
  4. Hij probeert alles uit de bezoekers te halen die de moeite nemen om naar zijn kraam te komen door ze meer als 1 product te proberen verkopen. Hij roept af en toe eens naar zijn bezoekers dat alles echt aan 5 dollar is, maar dat je voor 5 producten slechts 20 dollar betaalt. 1 voor 5, 5 voor 20.
  5. Hij heeft de juiste mensen met dezelfde mindset en kennis als hem voor zich werken. Hij leert hen zijn geheime strategie.

Rommelmarktverkoper toog

En jij?

Denk jij dat deze strategie de juiste strategie is om veel geld binnen te halen? Overweeg je ook om in de toekomst enkele van deze technieken te gebruiken? Of ga je toch maar gewoon verder op je eigen manier?

  • agrgerggwergerger

    asdfsfs