5 Belangrijke Tips Om Een Succesvolle Rommelmarktverkoper Te Worden

5 Belangrijke Tips Om Een Succesvolle Rommelmarktverkoper Te Worden

Rommelmarktverkoper

Rommelmarktverkoper worden kan heel wat geld opleveren en is niet zo heel moeilijk. In een vorig bericht deelden we al mee hoe je jezelf kan voorbereiden om een succesvolle rommelmarktverkoper te worden.

In dit bericht gaan we iets dieper op de zaken in en geven we jou 5 belangrijke tips om een succesvolle rommelmarktverkoper te worden.

1. De Succesvolle Rommelmarktverkoper Heeft Een Aantrekkelijke Kraampje

Het is moeilijk om producten te verkopen op een rommelmarkt als de bezoekers niet naar jouw kraampje omkijken. Als ze het niet zien, zullen ze het niet kopen.

Een aantrekkelijk kraampje betekent niet meteen dat het een overzichtelijk, professioneel of duur kraam moet zijn. Naar mijn mening hangt dit af van de producten die je verkoopt en van jouw strategie.

Het is al bewezen dat verschillende methodes goed kunnen werken. Het belangrijkste is dat je er voor moet zorgen dat de rommelmarktbezoeker naar jouw producten kijkt.

Succesvol worden als rommelmarktverkoperEr zijn al voorbeelden geweest van een rommelmarktverkoper die de meest onnuttige en oudste producten verkocht, maar toch wist hij een heleboel bezoekers aan te trekken door simpelweg enkele dozen vooraan te zetten met bovenaan producten die onmiddellijk in het oog springen.

Op die manier lokt hij een heleboel bezoekers die naar alle waarschijnlijkheid ook wel eens naar zijn andere producten zullen kijken.  Zorg er dus voor dat je aantrekkelijkste producten helemaal vooraan staan en onmiddellijk in het oog springen.

Ik wil je wel als tip meegeven dat als je high-tech producten of eten zou verkopen, dat je best wel zorgt voor een proper en clean kraam.

2. De Succesvolle Rommelmarktverkoper Heeft Een Goede Persoonlijkheid

Schrik je bezoeker op de rommelmarkt niet af. Je moet voor je verkopersmentaliteit een balans proberen te vinden tussen passief en agressief.

Als je te luidruchtig en te opdringerig bent in je verkoopstechnieken, kan je klanten wegjagen. Aan de andere kant, als je merkt dat een bezoeker geïnteresseerd is in jouw producten, maar je ziet dat hij gaat wegstappen, is het zeker niet erg om die persoon aan te spreken en een onderhandeling te starten.

Als je ruimte gelaten hebt in de prijs en je verwacht bezoekers die gaan afdingen, aarzel dan niet om die persoon een betere prijs te geven. Of misschien kan je wel een ander product toevoegen aan je voorstel of een gelijkaardig product aanbieden?

3. De Succesvolle Rommelmarktverkoper Is Vriendelijk

Je wilt dat je bezoekers en klanten je leuk vinden. Dit lijkt logisch, maar je wilt niet te veel de aandacht trekken van de andere rommelmarktverkoper.

Wees vriendelijk, praat met je klanten en ga de conversatie aan over onderwerpen die niets te maken hebben met jouw producten. Als bijvoorbeeld iemand een T-shirt aanheeft van een bepaalde club, begin dan daar een gesprek over.

Het is bewezen dat mensen op een rommelmarkt sneller geneigd zijn van mensen die ze “kennen” en leuk vinden, dan van een willekeurige rommelmarktverkoper.

Als je een ontevreden of vervelende klant hebt, begin dan geen discussie en ga geen conflicten aan. Sommige organisators van rommelmarkten zullen een rommelmarktverkoper die herhaaldelijk voor problemen zorgt, de toegang tot de rommelmarkt ontzeggen.

4. De Succesvolle Rommelmarktverkoper Brengt Variatie In Zijn Kraampje

Hoe word je succesvol als rommelmarktverkoperAls je als rommelmarktverkoper voortdurend op dezelfde rommelmarkt verkoopt, dan zal je geregeld ook dezelfde rommelmarktbezoekers langs zien komen.

De kans is klein dat als je deze bezoekers niet kent, dat ze vaak bij jou zullen kopen. Waarom toch? Omdat ze altijd hetzelfde zien.

Je staat altijd met dezelfde producten en dezelfde uitstalling op dezelfde plaats. Een bezoeker die elke week jouw kraampje passeert, zal minder gefocust zijn en jouw producten waarschijnlijk gewoon negeren.

Als je voortdurend voor afwisseling zorgt en je verandert af en toe de uitstalling van je producten of de locatie van je kraampje, dan zullen de bezoekers meer geneigd zijn om jouw producten op te merken. Het brein is namelijk gevoelig voor verandering. En dat kan jou als rommelmarktverkoper alleen maar ten goede komen.

5. De Succesvolle Rommelmarktverkoper Brengt Variatie In Zijn Producten

Net zoals bij puntje 4 het geval is, zal variatie in producten de rommelmarktverkoper alleen maar ten goede komen.

Is het jou soms ook al opgevallen hoe succesvol een eerste rommelmarkt vaak kan zijn? Dat is omdat de rommelmarktbezoeker dit onmiddellijk opmerkt en mensen houden nu eenmaal van “nieuw”.

De volgende dagen zullen vaak ook nog goed zijn, maar na een tijdje zal je merken dat de verkoop zal dalen. Ookal zijn je producten niet veranderd, je omzet zal wel veranderen.

Stel jezelf dan eens de vraag of je recent nog je aanbod hebt vernieuwd? Heb je laatst nog nieuwe producten toegevoegd aan je kraampje?

De succesvolle rommelmarktverkoper vult niet alleen zijn aanbod tijdig aan, hij probeert ook vaak nieuwe producten te verkopen.

Succes als rommelmarktverkoper