Bespaar Geld Door Een Rommelmarkt Te Bezoeken

Bespaar Geld Door Een Rommelmarkt Te Bezoeken

Bespaar geld met een rommelmarkt

Rommelmarkten bieden een goede gelegenheid om op zoek te gaan naar hebbedingetjes die u toch al wilde hebben.

Op rommelmarkten kunt u althans ook kleding, schoenen en bijvoorbeeld kookgerei vinden. Deze spullen zijn dan wel tweedehands, maar dat wil niet zeggen dat ze daarom slecht zijn. Ook hier kunt u nog heel wat goede spullen vinden, en dat tegen een fractie van de prijs die u zou betalen in de winkel. Bovendien worden door heel Nederland rommelmarkten georganiseerd. Het is ook heel simpel een dergelijke markt te vinden. Het internet weet namelijk vrijwel alles. In elke provincie is er wel wat te vinden. Wilt u nog meer besparen op de markt? Let dan op de volgende tips

Uw kleding speelt een rol

Een rommelmarkt bezoekt u het beste in casual kleding. Een spijkerbroek en t-shirt zijn niet alleen comfortabel, maar ze geven ook niet gelijk de indruk dat u heel veel te besteden heeft. De eerste indruk telt altijd, en als u aankomt in pak dan zal de verkoper onbewust een hogere prijs vragen. Niet doen dus.

Rommelmarkt bezoeken vroeg in het seizoen

Voor de beste deals kunt u zulke markten het beste aan het begin van het seizoen bezoeken. De verkopers zijn op dat moment namelijk vol enthousiasme om met de verkoop te beginnen en hebben bovendien vaak nieuwe spullen.

Rommelmarkt bezoeken: vroeg of laat op de dag?

Als u op zoek bent naar iets bijzonders is het een goed idee om zo vroeg mogelijk ter plaatse te zijn. Zo heeft u de meeste kans te vinden wat u zoekt. Als u eerder de beste prijs wilt dan is het einde van de dag de aangeraden tijd om een rommelmarkt te bezoeken. Verkopers zijn dan moe en hebben niet meer veel zin om te onderhandelen, dus trekt u aan het langste eind.

Onderhandelen, onderhandelen, onderhandelen

In België is dit wellicht niet meer zo gebruikelijk als het ooit was, maar een rommelmarkt bezoeken geeft u het recht om u helemaal suf te onderhandelen. Vaak zijn de prijzen op de verkoopswaar een stukje hoger dan wat de verkoper er eigenlijk voor wilt hebben. Dit is omdat ze al verwachten dat u gaat onderhandelen over de prijs. Stel ze dan ook niet teleur.

Groepskoopjes

Ziet u verschillende producten bij een standje die u wilt hebben? Onderhandel dan over een korting. Zo krijgt u bijvoorbeeld een koopje voor 5 euro. Koopt u er drie kunt u ze alle drie voor 10 euro hebben. Dat is niet alleen voordeliger voor u, maar ook voor de verkoper omdat hij de waar anders wellicht niet verkoopt.

Laat nooit teveel interesse zien

Regel een van de verkoop; laat de verkoper nooit zien dat u onder alle omstandigheden dit product wilt hebben, ongeacht de prijs. Dit voelen verkopers aan en doen daarom met plezier nog een schepje bovenop de prijs. Heeft u iets gezien wat u echt wilt hebben? Noem dan uw beste prijs en onderhandel. Blijf altijd rustig en u zult winnen.

Met bovenstaande tips komt u er gauw achter dat u heel veel kunt besparen op een rommelmarkt.

Heeft u zelf ook nog tips om geld te besparen door een bezoek aan de rommelmarkt? Deel het dan onder dit artikel.